Veltman zet in op speciale datum: Hoop dan weer minuten te maken

Veltman zet in op speciale datum: "Hoop dan weer minuten te maken"

04-05-2018 23:30
19

Joël Veltman heeft een kruisband afgescheurd en zal nog maanden aan de kant staan. De verdediger van Ajax werkt hard aan zijn herstel en denkt al na over zijn rentree op het veld, al is die nog ver weg. Hij kijkt terug op een in alle opzichten teleurstellend seizoen. 

"Ik ga uit van ongeveer negen maanden. Alles eerder is mooi meegenomen. 15 januari ben ik jarig. Het zou fantastisch zijn als ik rond die datum weer minuten kan maken", zegt Veltman op de website van Ajax. "Een blessure komt nooit goed uit. Ik moet eerst gewoon wedstrijdfit worden. De trainer weet wat ik kan, ik wil me terug in het elftal knokken en in de Johan Cruijff ArenA spelen."

Het drama rond Abdelhak Nouri, trainerswissels, tegenvallende prestaties: het seizoen 2017-2018 heeft Ajax weinig geluk gebracht. "Ja, het was een heel roerig jaar met heel veel teleurstellingen. Iedereen weet dan waarover ik het heb. En dan eindigt het ook nog met zo’n blessure. Het wordt een lang traject. Er zullen genoeg momenten komen dat ik denk: wat een shitzooi. Maar ik sta er positief in."