'Younes bereikt persoonlijk akkoord: Napoli legt zich bij transfer neer'

'Younes bereikt persoonlijk akkoord: Napoli legt zich bij transfer neer'

05-05-2018 18:33
26

Amin Younes heeft een persoonlijk akkoord bereikt met VfL Wolfsburg, meldt Sport1 in Duitsland. De Duitse aanvaller van Ajax kan een vierjarige verbintenis signeren bij Die Wölfe. Er moet echter nog wel een akkoord bereikt worden met SSC Napoli.

Omdat Younes in januari getekend heeft bij Napoli, staat de Ajacied vanaf 1 juli officieel onder contract in Italië. Dat de vleugelspeler nooit het shirt van de Serie A-club gaat dragen, lijkt vast te staan. Younes kan naar Wolfsburg, dat wel een transfersom over moet maken naar Napoli. De club heeft zich erbij neergelegd dat Younes nooit het Napoli-shirt zal dragen en wacht rustig af welk transferbedrag er ontvangen kan worden.

Younes tekende afgelopen januari in Italië, maar keerde ineens terug naar Amsterdam. Naar eigen zeggen vanwege zijn zieke opa, maar De Telegraaf schreef onlangs dat Younes geschrokken was van de Italiaanse maffia en pas laat te horen kreeg dat hij al zijn portretrechten af moest staan. 

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis wil in gesprek met Il Mattino niet op de zaken vooruitlopen. "Ik weet het niet. Als ik op dat moment in Castel Volturno (Italiaanse gemeente in provincie Caserta, red.) was, dan zou Younes nooit zijn vertrokken. Ik belde hem op om hem te stoppen en hij begon ineens te vertellen over z'n opa dit, z'n opa dat."

Áls Younes naar Wolfsburg vertrekt, is het afwachten op welk niveau hij volgend seizoen speelt. De Duitse club vecht tegen degradatie en moet zich op de laatste speeldag in de Bundesliga zien vrij te spelen. Wolfburg staat 16e met 30 punten. Nummer 17 Hamburger SV heeft twee punten minder. De 16e plek geeft recht op een nacompetitie.