In het kort: Juventus wint na achterstand en kan kampioenschap ruiken

In het kort: Juventus wint na achterstand en kan kampioenschap ruiken

05-05-2018 22:50
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Juventus wint van Bologna en heeft titel bijna binnen
Het kampioenschap van Italië kan Juventus bijna niet meer ontgaan. De Oude Dame boekte zaterdagavond in Turijn een cruciale zege op Bologna: 3-1. De gasten kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar door een eigen doelpunt én goals van Sami Khedira en Paolo Dybala werd er alsnog orde op zaken gesteld. Juve heeft nu een voorsprong van zeven punt op SSC Napoli, dat zondag in actie komt tegen Torino. Als de regerend kampioen volgende week een zege boekt bij AS Roma, is de titel een feit. Een nederlaag van Napoli tegen Torino voldoet ook voor het zevende opeenvolgende kampioenschap.

Gedegradeerde Seedorf pakt punt
Het Deportivo La Coruna van trainer Clarence Seedorf heeft aan de ontmoeting met aartsrivaal Celta de Vigo één punt overgehouden. De clash tussen de twee ploegen eindigde zaterdagavond in 1-1. In blessuretijd maakte spits Lucas Pérez gelijk namens Depor. Afgelopen week viel het doel al voor Deportivo, na een 4-2 thuisnederlaag tegen FC Barcelona. Er zijn nog twee competitieduels te gaan voor de club. 

AC Milan wint, Hellas Verona degradeert
Hellas Verona speelt komend seizoen in de Serie B. Vanwege een 4-1 nederlaag bij AC Milan is de club zaterdagavond officieus gedegradeerd. In San Siro waren Hakan Calhanoglu, Patrick Cutrone, Ignazio Abata en Fabio Borini trefzeker. Milan staat nog altijd op plek zes, met zes punten minder dan aartsrivaal Internazionale. 

Perfecte start van Oranje-talenten op EK
Het Nederlands elftal O17 is flitsend begonnen aan het EK in Engeland. In de eerste groepswedstrijd waren de mannen van Kees van Wonderen met maar liefst 3-0 te sterk voor Duitsland. Oud-Ajacied Daishawn Redan was met twee treffers de grote man van Oranje. Ook Crysencio Summerville (Feyenoord) was een keer trefzeker. 

"Wij hebben met overtuiging gespeeld, als team verdedigd en op de juiste momenten toegeslagen. Wij waren in goede doen vandaag, zij waren waarschijnlijk wat minder", aldus Van Wonderen op de site van de KNVB. De andere tegenstanders in de poule zijn Servië en Spanje.

Mooie prijs voor Aké
Nathan Aké is door de supporters van Bournemouth uitgeroepen tot Speler van het Jaar van het seizoen 2017/2018. De 23-jarige verdediger is een van de meest geliefde spelers en presteert dit seizoen goed bij de club die hem vorig seizoen overnam van Chelsea. Aké is basisspeler en scoorde dit seizoen twee keer.