Ten Hag wijzigt elftal: geen Onana, één debutant, Dolberg én Huntelaar basis

Ten Hag wijzigt elftal: geen Onana, één debutant, Dolberg én Huntelaar basis

06-05-2018 13:26
29

Erik ten Hag heeft zijn elftal gewijzigd voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Onder meer Kostas Lamprou en Azor Matusiwa krijgen een basisplaats tegen Excelsior. 

Bovendien begint zowel Klaas-Jan Huntelaar als Kasper Dolberg in de basis bij de Amsterdammers. Ten Hag kondigde eerder deze week al aan dat de Deense spits terug zou keren in de basis, na maanden van blessureleed. Ook liet de trainer doorschemeren een aantal talenten mogelijk de kans te geven. Jong Ajax-speler Matusiwa is de gelukkige. 

De laatste wedstrijd van het seizoen is voor Lamprou een mooi moment: de Griekse reservedoelman van Ajax, die soms wedstrijden speelt bij de beloften, mag zijn Eredivisie-debuut voor Ajax maken. De goalie keepte eerder wel al in de KNVB Beker voor Ajax 1. André Onana neemt plaats op de bank. Ook Noussair Mazraoui krijgt een basisplaats. De middenvelder deed het een week geleden verdienstelijk als rechtsback en mag het zondagmiddag opnieuw laten zien vanaf de backpositie. 

Excelsior - Ajax begint zondagmiddag om 14.30 uur. 

Opstelling Ajax: Lamprou; Mazraoui, De Ligt, Matusiwa, Tagliafico; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Kluivert, Huntelaar, Dolberg. 

Volg hier LIVE alle ontwikkelingen in de laatste Eredivisie-speelronde van dit seizoen!