Verbeek denkt serieus aan carrièreswitch: Ik heb mijn portie wel gehad

Verbeek denkt serieus aan carrièreswitch: "Ik heb mijn portie wel gehad"

06-05-2018 14:10
11

FC Twente was mogelijk de laatste trainersklus van Gertjan Verbeek. De 55-jarige oefenmeester overweegt naar eigen zeggen een andere weg in te slaan.

"Ik wil nog wel op het veld staan, maar mijn belangstelling gaat steeds meer uit naar het beleidsmatige", vertelt Verbeek aan de NOS. "Ik wil voor de langere termijn een stabiele club en cultuur kunnen neerzetten. Daar krijg je als trainer tegenwoordig bijna geen tijd meer voor. Dat zijn vervlogen tijden."

Stel: NAC Breda belt met de vraag of hij technisch directeur wil worden? Verbeek ziet dat wel zitten. "Ja, bij ploegen waar je nog wat kunt neerzetten, waar je wat kunt uitbouwen, waar een topsportklimaat heerst... Dat doe ik liever als directeur dan als trainer, want je bent dan meer bezig met beleid."

Verbeek hoeft ook niet meer zo nodig op de voorgrond te staan. "Ik heb nu zeventien jaar onafgebroken in de schijnwerpers gestaan. Dat is een hele tijd. Ga maar eens na wie dat allemaal na kunnen zeggen. Ik heb mijn portie wel gehad, dus misschien is het tijd om een andere weg in te slaan. We gaan zien wat er op mijn pad komt."