Wangedrag bij gedegradeerd Twente, Sparta met kopzorgen nacompetitie in

06-05-2018 16:30
20

FC Twente heeft afscheid genomen van de Eredivisie met een remise op eigen veld. Tegen NAC Breda werd het 1-1. De wedstrijd in de Grolsch Veste werd ontsierd door het gedrag van supporters, die rookbommen en vuurwerk op het veld gooiden. Twee keer moest de scheidsrechter het duel stilleggen.

FC Twente - NAC Breda 1-1
Door een nederlaag bij Vitesse (5-0) was Twente vorige week al gedegradeerd. Het thuisduel tegen NAC, dat zich zeven dagen geleden juist mathematisch veilig had gespeeld, ging dus nergens meer om. Beide goals vielen voor rust: Menno Koch opende namens NAC de score, Dylan George deed op slag van rust iets terug.

De wedstrijd werd ontsierd door wangedrag van fans achter het doel. Tot twee keer toe werden er rookbommen op het veld gegooid. Minutenlang lag het spel stil. Het duel kon uiteindelijk wel worden uitgespeeld.

Sparta - Heracles Almelo 2-5
Sparta wist al dat het op de zeventiende plaats zou eindigden. De wedstrijd tegen Heracles Almelo gold daardoor vooral als voorbereiding op de nacompetitie. Er vielen zeven treffers op Het Kasteel. In de 50e minuut kwam de ploeg van Dick Advocaat nog op een 2-1 voorsprong via Stijn Spierings. Daarna ging het helemaal mis. Invaller Vincent Vermeij was de grote man met twee goals. Ook Tim Breukers en Paul Gladon scoorden. Door de zege klom Heracles naar de tiende plek, over Excelsior (1-2 tegen Ajax) heen.

Willem II - Vitesse 2-2
Bij een overwinning op Vitesse hád Willem II nog kunnen klimmen naar de elfde plaats. Dan moesten de uitslagen bij onder meer PSV-FC Groningen en Sparta-Heracles wel goed uitvallen voor het team van interim-trainer Reinier Robbemond. Willem II slaagde er uiteindelijk niet in om drie punten te pakken. Twee keer kwam de thuisploeg op voorsprong, via Kostas Tsimikas en Ben Rienstra. Nadat Willem II veel kansen op de 3-1 had gemist, tekende Tim Matavz in de slotminuten voor de 2-2.

FC Utrecht - VVV-Venlo 1-0
De wedstrijd in stadion Galgenwaard tussen FC Utrecht en VVV ging nergens meer om. VVV was al weken veilig, terwijl Utrecht verzekerd was van plek vijf. De matte clash in een warm Utrecht eindigde in een minimale zege voor de thuisclub. In de 71e minuut maakte Mateusz Klich de enige en dus winnende goal.