Ziyech is er klaar mee en maakt statement: 'Kunstgras ga ik absoluut niet missen'

Ziyech is er klaar mee en maakt statement: 'Kunstgras ga ik absoluut niet missen'

06-05-2018 18:28
57

Hakim Ziyech is blij dat zijn laatste officiële optreden voor Ajax erop zit. Op het kunstgras van Excelsior werd de Ajacied andermaal bevestigd in zijn gevoel dat hij niets meer te zoeken heeft in de Eredivisie.

Na het laatste fluitsignaal ging Ziyech op het kunstgras zitten en trok hij zijn voetbalschoenen uit. "Ik denk dat de temperatuur in mijn schoenen boven de 50 graden was", vertelt hij aan Metro. "Ik vind het echt schandalig dat er in Nederland nog betaald voetbal wordt gespeeld op kunstgras. Én dat ze het veld maar één keer sproeien bij deze temperaturen. Belachelijk. Mijn voeten branden nu nog steeds, ik zit helemaal onder de blaren. Het kunstgras ga ik absoluut niet missen."

Ziyech is blij dat het seizoen met Ajax is afgelopen. "Het was een lang jaar voor mij, vooral mentaal. De weken duurden erg lang. Vorig jaar speelden we tot aan het eind van het seizoen Europees voetbal en nu was dat al vroeg afgelopen. (...) Maar ja, we hadden niet veel keus. Dus bleef ik me zo veel mogelijk focussen. Bovendien hielp het om aan het WK te denken. Het was prettig om te weten dat er aan het eind van het seizoen nog iets moois staat te gebeuren."