Duidelijke Van der Sar: 'Hij duwt Kluivert richting de uitgang van Ajax'

Duidelijke Van der Sar: 'Hij duwt Kluivert richting de uitgang van Ajax'

06-05-2018 20:23
94

Edwin van der Sar heeft zich duidelijk uitgesproken over Justin Kluivert. De algemeen directeur van Ajax zegt dat zijn zaakwaarnemer Mino Raiola hem richting de uitgang 'duwt'. 

"Het wordt voor ons lastig om Justin te behouden", zegt Van der Sar bij Rondo van Ziggo Sport. "Ik denk dat zijn zaakwaarnemer hem richting de uitgang van Ajax duwt. We hebben een gesprek gehad met Kluivert om zijn contract open te breken en te verlengen. Het ligt vaak niet bij die jongen, want Kluivert is een echte Ajacied. Hij is groot geworden bij Ajax. We willen hem dolgraag bij Ajax houden, maar je hebt wel te maken met zaakwaarnemers."

Ajax is al maandenlang bezig met het kamp van Kluivert om het contract van de negentienjarige aanvaller te verlengen. Tot dusver zonder succes. "Je wil je spelers zelf onder contract houden. Als dat niet lukt, komen er andere opties. Na tien maanden zijn we er wel klaar mee."

Van der Sar over Matthijs de Ligt: "Hij is een fantastische speler. We moeten een goed elftal hebben om kampioen te worden en Europees te presteren. Als we alle onze aankomende talenten laten gaan, houden we zelf geen elftal over. Het geloof in een club moet er ook zijn, dat we bouwen aan iets."