VP's Elftal van de Week: Ziyech en boezemvriend, drie scherpschutters van AZ

VP's Elftal van de Week: Ziyech en boezemvriend, drie scherpschutters van AZ

Gepubliceerd: maandag 7 mei 2018 om 10:00ma 07-05-2018 om 10:00

Voor de laatste keer dit seizoen: VP's Elftal van de Week. Door de monsterzege op PEC Zwolle (6-0) is AZ hofleverancier met drie spelers, gevolgd door Heracles Almelo.

Sergio Padt (FC Groningen)
PSV kwam in de uitwedstrijd tegen FC Groningen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Dat had twee redenen: de spelers hadden de Ramblas nog in de benen én Padt was een sta-in-de-weg.

Jonas Svensson (AZ)
De Viking uit Noorwegen voegt een welkome dosis Braziliaanse samba toe aan de Eredivisie. Met twee assists in de vernedering van PEC Zwolle was de rechtsback weer goud waard voor AZ.

Menno Koch (NAC Breda)
In zijn 27ste Eredivisie-optreden was het raak voor de verdediger: hij maakte zijn eerste doelpunt. Het was ook een belangrijke, want door zijn treffer sloot NAC het seizoen af met een punt bij FC Twente.

Elmo Lieftink (Willem II)
De ontdekking van de laatste weken bij Willem II. Lieftink is in Tilburg uitgegroeid tot een belangrijke speler, zowel in controle als bij het bedenken van creatieve oplossingen voor het aanvalsspel.

Jordy Bruijn (sc Heerenveen)
Dat je als invaller ook je stempel op een wedstrijd kunt drukken, bewees Bruijn zondag. De door Ajax opgeleide middenvelder speelde tegen Feyenoord ijzersterk, scoorde en versierde een - niet benutte - penalty.

Hakim Ziyech (Ajax)
Zijn laatste Eredivisie-optreden levert Ziyech nog één keer een plek in VP's Elftal van de Week op. Met twee assists, zijn vijftiende en zestiende van het seizoen, stond hij aan de basis van de 1-2 zege op Excelsior.

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
De tweede assistkoning van de Eredivisie (dertien stuks) luistert naar de naam Kuwas, die er zondag weer twee bij prikte namens Heracles. Niet geheel ontoevallig zijn hij en Ziyech ook nog eens boezemvrienden.

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Ook tegen PEC Zwolle was Jahanbakhsh weer weergaloos. Met een hattrick gaf hij zijn status als topscorer van de Eredivisie (twintig doelpunten) nog wat extra cachet. Nu al zin in de WK-wedstrijden van Iran!

Steven Berghuis (Feyenoord)
Héél even dacht hij een gooi te kunnen doen naar de topscorerstitel, maar uiteindelijk kwam Berghuis tekort. Wel sloot hij een persoonlijk topseizoen af met twee doelpunten, en een 2-3 zege met Feyenoord.

Vincent Vermeij (Heracles Almelo)
Invallen doe je zo: met zijn eerste balcontact liet Vermeij meteen een doelpunt noteren namens Heracles. In blessuretijd maakte hij er nog een. Het levert Vermeij op de valreep zijn eerste uitverkiezing op.

Wout Weghorst (AZ)
In waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor AZ was Weghorst goed voor twee doelpunten. Benieuwd of de kersverse Oranje-international het ook kan laten zien in de competitie waarop hij zijn zinnen heeft gezet: de Bundesliga.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie was dit weekend de beste?

(1239 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws