De Telegraaf: Ajax ziet belangrijke rol voor Veldmate bij sensationele deal

De Telegraaf: Ajax ziet belangrijke rol voor Veldmate bij sensationele deal

07-05-2018 07:11
30

Henk Veldmate speelt een belangrijke rol in de mogelijke transfer van Dusan Tadic naar Ajax. Dat meldt De Telegraaf. De hoofd scouting van de Amsterdamse club kent de Southampton-speler goed.

Tadic maakte in 2010 de overstap naar FC Groningen, terwijl Veldmate er technisch manager was. Na twee succesvolle jaren verkocht de Ajax-scout hem met een winst van naar verluidt vier miljoen euro door aan FC Twente. De twee onderhouden nog steeds een goede band.

Wedden

Meer odds

In de missie om Tadic naar Ajax te halen, speelt Veldmate volgens De Telegraaf een belangrijke rol. De Servische international zou, mits de financiële voorwaarden goed zijn, niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Nederland staan. Hij moet Hakim Ziyech opvolgen in Amsterdam.

Zakaria Labyad geldt volgens de ochtendkrant als alternatief voor Tadic. Ajax schakelt door naar de FC Utrecht-uitblinker als de speler van Southampton om de een of andere reden niet haalbaar is. Labyad wordt ook gezien als een eventuele back-up voor Justin Kluivert.

Lees ook: 'Ajax werkt 'in het geheim' aan sensationele Eredivisie-rentree Tadic'