Keizer en Faber staan niet meer op het lijstje: 'Bestaat niet meer'

Keizer en Faber staan niet meer op het lijstje: 'Bestaat niet meer'

07-05-2018 21:59
4

In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer heeft Excelsior gesproken met de Belgische trainer Yannick Ferrera. Algemeen directeur Ferry de Haan bevestigt dat in gesprek met Voetbal International. Ferrera werd in oktober vorig jaar ontslagen bij KV Mechelen.

"Hij had een dusdanig cv dat het me de moeite waard leek hem te spreken. Hij is niet in beeld nu", laat De Haan (foto) weten aan het weekblad. "Een Nederlandse trainer geniet de voorkeur. Het gaat echt wel goedkomen, daar ben ik van overtuigd."

Volgens VI stonden ook Ernest Faber en Marcel Keizer op het lijstje van Excelsior, waar nu nog maar weinig trainers op staan. "Eerlijk gezegd bestaat die shortlist niet meer. Ik moet toegeven dat het moeizaam gaat en dat het me wel wat tegenvalt, maar door allerlei begrijpelijke omstandigheden en verklaarbare keuzes zijn de kandidaten die we als eerste hadden nadat Mitchell (Van der Gaag, red.) zijn vertrek aankondigde niet haalbaar gebleken."

Op spelersgebied verwacht De Haan binnenkort meer te kunnen zeggen. "Een doelman, een aanvaller en een linksback willen we sowieso. Alessandro Damen komt voor de derde keer terug van een kruisbandblessure, maar de andere keepers vertrekken. Ogmundur Kristinsson ook, de optie in zijn contract hebben we niet gelicht. Van PEC Zwolle, dat interesse had in Mike van Duinen, heb ik niets meer gehoord."