'Heracles heeft nieuwe keeper binnen: 27-jarige Duitser tekent voor drie jaar'

'Heracles heeft nieuwe keeper binnen: 27-jarige Duitser tekent voor drie jaar'

08-05-2018 07:07
20

Heracles Almelo heeft een nieuwe keeper voor volgend seizoen vastgelegd, meldt TC/Tubantia dinsdagochtend. De 27-jarige Janis Blaswich zal overkomen van Borussia Mönchengladbach en moet in het Polman Stadion de opvolger van Bram Castro worden.

Directeur Mark-Jan Fledderus bevestigde onlangs al dat zijn club bezig was met Blaswich en is inmiddels tot een akkoord gekomen met de sluitpost. Volgens Tubantia is Blaswich maandag al medisch gekeurd en zal hij spoedig een driejarig contract ondertekenen. Heracles moet nog wel tot een akkoord komen met Borussia Mönchengladbach, waar de doelman nog een verbintenis tot de zomer van 2019 heeft. Noemenswaardige problemen lijken echter niet verwacht te worden.

Wedden

Meer odds

Blaswich doorliep de jeugdopleiding van Borussia Mönchengladbach en zat in 2012 voor het eerst op de bank bij Die Fohlen. Een debuut in het eerste elftal zat er echter niet in. Tijdens het seizoen 2015/2016 werd hij verhuurd aan Derde Bundesliga-club Dynamo Dresden, dit seizoen kwam hij tijdelijk uit voor Hansa Rostock. Blaswich moet in Almelo de concurrentiestrijd aangaan met Harm Zeinstra en Michael Brouwer.