'Ajax-leiding houdt poot stijf en neemt vertrek van Raiola-duo op de koop toe'

'Ajax-leiding houdt poot stijf en neemt vertrek van Raiola-duo op de koop toe'

08-05-2018 07:57
146

Mino Raiola en zijn cliënt Justin Kluivert kunnen hoog en laag springen, maar Ajax weigert komende zomer mee te werken aan een transfer van de talentvolle buitenspeler. De Telegraaf meldt dat dinsdag. In het ergste geval moet Kluivert (19) tegen zijn zin in blijven en dreigt er een Nicolai Boilesen-scenario. 

Toen Boilesen enkele jaren geleden zijn contract weigerde te verlengen in Amsterdam, werd de Deense verdediger persona non grata: Ajax zette hem uit de selectie en liet Boilesen een jaar lang geen wedstrijd spelen. De carrière van de linkspoot raakte zo in het slop. 

Wedden

Meer odds

De leiding van Ajax gaat er volgens De Telegraaf inmiddels vanuit dat Raiola en Kluivert inzetten op een zomerse transfer. Al maanden wordt er onderhandeld over een nieuw contract. Blijkbaar heeft Raiola al lang niets meer van zich laten horen. Hoe dan ook: Ajax wil Kluivert níet verkopen. 

In het ergste geval zal de Oranje-international medio 2019 gratis en voor niets vertrekken. Dat is een consequentie die het principiële Ajax inmiddels op de koop toe neemt. Een mogelijk gevolg van die beslissing is dat de talentvolle Ryan Gravenberch of Mitchell Bakker, twee andere cliënten van Raiola, óók niet zullen bijtekenen. Ook daar legt Ajax zich bij neer. 

Lees ook: 'Eisen Kluivert en Raiola op straat: gigasalaris en 40 procent van transfersom'