'Eisen Kluivert en Raiola op straat: gigasalaris en 40 procent van transfersom'

'Eisen Kluivert en Raiola op straat: gigasalaris en 40 procent van transfersom'

08-05-2018 06:38
160

De directie van Ajax heeft volgens De Telegraaf een duidelijke boodschap voor Mino Raiola. De Amsterdamse club weigert mee te gaan in de waanzinnige eisen die de zaakwaarnemer van Justin Kluivert op tafel heeft gelegd en gaat er 'met gestrekt been in'. 

Het contract van Kluivert loopt in medio 2019 af. De vleugelaanvaller en Raiola hebben volgens De Telegraaf een aantal eisen neergelegd in de Johan Cruijff Arena: Kluivert tekent alleen bij wanneer hij een jaarsalaris van ruim 1,5 miljoen euro bruto ontvangt. Bovendien wil Kluivert bij een toekomstige transfer 20 procent van de transfersom ontvangen - en ook Raiola zelf wenst 20 procent te incasseren. Dat voorstel is 'onbespreekbaar' voor Ajax. 

"Ik heb gehoord dat ik Justin naar de uitgang loods. Als Ajax het zo naar voren brengt, dan zij dat zo", reageert Raiola in de ochtendkrant. "Ik heb mezelf een regel opgelegd dat ik niet via de pers communiceer over contracten of onderhandelingen met een club. Als het Ajax uitkomt om mij als boeman af te schilderen, is dat wat het is. Het toont weinig zelfreflectie. Ik neem alle verantwoordelijkheid, ben de slechterik en het is allemaal mijn schuld."

Of het klopt dat hij en Kluivert in totaal 40 procent van een toekomstige transfersom eisen? "Zo weinig?", reageert hij grappend. "Over de inhoud van de contractbesprekingen doe ik geen mededelingen."