Update: Bericht van Ricksen na Telegraaf-verhaal: 'Ik ga nog lang niet dood'

Update: Bericht van Ricksen na Telegraaf-verhaal: 'Ik ga nog lang niet dood'

Gepubliceerd: dinsdag 8 mei 2018 om 16:43di 08-05-2018 om 16:43

Treurig nieuws over Fernando Ricksen. Het gaat erg slecht met de voormalig profvoetballer, die al een aantal jaar aan de spierziekte ALS lijdt. "Hij knippert alleen nog met zijn ogen", laat biograaf en vriend Vincent de Vries dinsdag aan De Telegraaf weten. 

Volgens De Vries gaat het momenteel in rap tempo bergafwaarts met de oud-speler van onder meer Fortuna Sittard, AZ en Glasgow Rangers. Een interview geven lukt niet meer. Ricksen (41) zal zich niet meer in het openbaar vertonen, zegt De Vries.

"Hij kan niet meer praten, niet meer whatsappen en hij staart op zijn balkon in Valencia voor zich uit. De enige communicatie die nog met hem plaatsvindt, gaat via zijn knipperende ogen."

"Zijn lichaam is nu volledig door de slopende ziekte aangetast. ALS heeft nu ook de spraakorganen gesloopt. Bovendien is alle kracht uit zijn armen en benen verdwenen. De vraag is hoe lang hij het nog kan volhouden..."

Update 16.43: Via De Vries heeft Ricksen gereageerd op het nieuws in De Telegraaf. 'Ik ga nog lang niet dood. Bij zowel de Open Dag als de eerste wedstrijd van Fortuna in de Eredivisie ben ik gewoon van de partij!', aldus de voormalig rechtsback. De Vries liet eerder weten dat het nare nieuws rond Ricksen overtrokken is

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws