'FC Twente-selectie op de schop: acht spelers vertrekken, zeven vraagtekens'

'FC Twente-selectie op de schop: acht spelers vertrekken, zeven vraagtekens'

Gepubliceerd: dinsdag 8 mei 2018 om 10:21di 08-05-2018 om 10:21

FC Twente lijkt met een gerenoveerde selectie de Jupiler League in te gaan, schrijft TC/Tubantia dinsdagochtend. Acht spelers gaan sowieso vertrekken uit Enschede.

Jos Hooiveld, Adam Maher en Mounir El Hamdaoui lopen uit hun contract en zullen de Eredivisie-hekkensluiter transfervrij verlaten. Huurlingen Christian Cuevas (Chelsea), Thomas Lam (Nottingham Forest), Adnane Tighadouini (Málaga) en Luciano Slagveer (Sporting Lokeren) keren terug bij hun werkgever. De Oostenrijkse miskoop Marko Kvasina heeft nog een contract tot 2021 bij FC Twente, maar gaat volgens de plaatselijke krant verkocht worden aan SV Mattersburg in zijn vaderland.

Daarnaast bevat de selectie van de Enschedeërs zeven vraagtekens. Rechtsback Hidde ter Avest, momenteel herstellende van een enkelbreuk, beschikt over een aflopende verbintenis met een eenzijdige optie tot verlenging. FC Twente lijkt deze optie echter niet te lichten, omdat men het salaris van Ter Avest dan niet op kan hoesten. Doelmannen Joël Drommel en Jorn Brondeel liggen nog voor langere tijd vast, maar FC Twente lijkt van plan om één van de twee (waarschijnlijk valt de keuze op Drommel) te verkopen.

Ook middenvelders Danny Holla, Fredrik Jensen en Michael Liendl beschikken over een doorlopend contract, maar gaan mogelijk verkassen. Holla lijkt voor Jupiler League-begrippen niet betaalbaar, Jensen zal waarschijnlijk aanbiedingen van andere clubs krijgen en Liendl ziet voor zichzelf geen toekomst in Enschede. Oussama Assaidi tenslotte heeft nog geen expliciete vertrekwens ingediend, maar het lijkt ondenkbaar dat de clubtopscorer volgend seizoen in de Jupiler League gaat spelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat FC Twente binnen één jaar weer promoveren?

(14407 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws