'Nieuws uit Zweden: Heerenveen-aanvaller kan voor 4,8 miljoen euro de deur uit'

'Nieuws uit Zweden: Heerenveen-aanvaller kan voor 4,8 miljoen euro de deur uit'

08-05-2018 11:55
25

SC Heerenveen moet rekening houden met een vertrek van Arber Zeneli, meldt het Zweedse Fotbollskanalen dinsdagochtend. De in Zweden geboren buitenspeler met de Kosovaarse nationaliteit zou zich bij meerdere Italiaanse clubs in de kijker hebben gespeeld.

Volgens het Zweedse medium gaat het om Napoli en Fiorentina. Wanneer het daadwerkelijk tot een transfer komt, zal daar naar verluidt een bedrag van 4,8 miljoen euro mee gemoeid zijn. Deze transfersom kan echter niet volledig op de rekening van Heerenveen bijgeschreven worden: Elfsborg, de oude club van Zeneli, kan een bedrag tussen de 7 en 9,5 ton tegemoet zien als opleidingsvergoeding.

Het is niet de eerste keer dat Zeneli wordt gelinkt aan een transfer naar de Serie A. Genoa meldde zich afgelopen zomer bij de zaakwaarnemer van de vleugelaanvaller, die echter besloot om in het Abe Lenstra Stadion te blijven. Zeneli miste een deel van het seizoen door een gebroken middenvoetsbeentje, maar wist toch nog tot vier Eredivisie-treffers en acht assists te komen.