Supertalent van Ajax vraagt advies aan De Jong: 'Kijk naar Matthijs en Justin'

Supertalent van Ajax vraagt advies aan De Jong: 'Kijk naar Matthijs en Justin'

08-05-2018 12:10
57

De pas veertienjarige Naci Ünüvar staat te boek als één van de grootste talenten uit de opleiding van Ajax. Dit seizoen schitterde hij in de ABN AMRO Future Cup. Over drie jaar hoopt Ünüvar te debuteren in Ajax 1, vertelt hij op het digitale thuis van zijn club. 

"De Future Cup was bizar. Ik was eerst al heel blij dat ik bij de selectie zat, en toen werd ik ook nog topscorer van het toernooi. Dan staat je wereld echt even op z'n kop. Dan is er ineens zoveel aandacht. Ook op social media ontplofte het", zegt de tiener, die samen met Siem de Jong geïnterviewd wordt. "Ik hoop op mijn 17e in Ajax 1 te debuteren. Wat voor advies zou je me geven om dat doel te bereiken?"

De Jong: "Vooral je hoofd koel houden, je niet te veel af laten leiden door randzaken. Je focus moet op het voetbal liggen. En je moet niet vergeten dat Ajax écht een club is waar de jeugd de kans krijgt. Het eerste halen is hier een realistisch doel. Je kan er ineens staan. Kijk naar Matthijs, kijk naar Justin. In het buitenland is dat heel anders."

Hij heeft meer tips voor Ünüvar. "Het is heel belangrijk dat je blijft werken aan je zwakke punten. Lekker afmaken op de goal: heerlijk. Dat kan ik blijven doen, want dat gedeelte beheers ik. Maar de dingetjes waar je niet goed in bent, daar moet je juist ook aandacht voor hebben. Het korte draaiwerk is bij mij minder, dat blijft voor mij werken."