Contractnieuws bij enthousiast AZ: 'Heel blij dat ik volgende stap kan zetten'

Contractnieuws bij enthousiast AZ: 'Heel blij dat ik volgende stap kan zetten'

08-05-2018 14:41
4

Nieuws uit Alkmaar: Koen Stam is aangesteld als de nieuwe trainer van Jong AZ. Stam (31) is daarmee de opvolger van Martin Haar. Dinsdag signeerde de voormalig verdediger een contract tot medio 2020. 

Stam is al geruime tijd actief in de jeugdopleiding van de Alkmaarse club. "Ik ben heel blij dat ik mijn volgende stap bij AZ kan zetten. Het worden ook mijn eerste stappen als coach betaald voetbal", zegt hij op de website van AZ

"De afgelopen jaren heb ik bij AZ Onder 19 al gewerkt met een leeftijdscategorie waarin de spelers steeds nadrukkelijker toewerken naar AZ 1. Bij Jong AZ tref ik een ploeg waarin het nog meer op finetuning van dat proces aankomt. Daar kijk ik enorm naar uit."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met de aanstelling van Stam. "Dit past goed bij hoe AZ met mensen omgaat. Je krijgt hier de ruimte om door te groeien in de organisatie en Koen is daar het volgende voorbeeld van."

Landzaat 
Bij Jong AZ, dat dit seizoen op de zestiende plaats in de Jupiler League eindigde, gaat de technische staf volledig op de schop. Haar nam zoals gezegd afscheid en assistent-trainer Denny Landzaat wordt naar verluidt doorgeschoven naar het eerste elftal. Ook Feyenoord zit achter Landzaat aan.