'Kluivert hard op weg naar Italië: drie topclubs met nadrukkelijke belangstelling'

'Kluivert hard op weg naar Italië: drie topclubs met nadrukkelijke belangstelling'

08-05-2018 17:12
210

Justin Kluivert is niet op weg naar Engeland, maar naar Italië. Volgens Voetbal International hebben Juventus, AC Milan en AS Roma nadrukkelijke belangstelling voor de negentienjarige Ajacied.

De Romeinen liggen momenteel op pole-position om Kluivert te contracteren, aldus VI. Daarmee lijkt een einde te komen aan een lang transferspel. Het talent heeft nog een contract tot medio 2019 en Ajax probeert al sinds oktober om die verbintenis te verlengen. Aanvankelijk gaf Kluivert aan zeker in Amsterdam te willen blijven, maar Ajax slaagde er maar niet in om overeenstemming te bereiken met zaakwaarnemer Mino Raiola.

Een van de belangrijkste redenen, behalve een flinke salarisverhoging, was de eis van Raiola om samen met Kluivert dertig procent van de toekomstige transfersom te ontvangen. De Telegraaf repte eerder al over een percentage van veertig procent. Ajax is absoluut niet van plan om aan die wens te voldoen, waardoor Kluivert nu hard op weg is richting de uitgang.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Ajax zo'n twintig miljoen euro vraagt voor Kluivert. De vleugelaanvaller heeft zelf wel oren naar een overstap naar AS Roma, dat van de drie clubs dus het meest concreet is.

Kluivert brak vorig seizoen onder Peter Bosz door in de Arena.  In dertig competitieduels kwam hij tot tien doelpunten en vijf assists.