PEC haalt opvolger Lodeweges uit Australië: 'Hij heeft zijn sporen verdiend'

PEC haalt opvolger Lodeweges uit Australië: 'Hij heeft zijn sporen verdiend'

08-05-2018 17:33
24

PEC Zwolle is in de zoektocht naar een nieuwe assistent uitgekomen bij Michael Valkanis. De 44-jarige Australiër is de opvolger van Dwight Lodeweges, die de overstap maakt naar het Nederlands elftal.

Valkanis tekent een contract voor een jaar, met een optie voor een tweede seizoen. "Met Michael denken we de juiste persoon gevonden te hebben", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp op de clubwebsite. "Michael heeft in Australië zijn sporen verdiend. Als assistent-trainer heeft hij met zowel Adelaide United als Melbourne City de nodige prijzen gepakt, maar ook zijn expertise op het gebied van high potential spelers spreekt ons aan."

Wedden

Meer odds

De komst van Valkanis komt uit de koker van trainer John van 't Schip. "In het verleden heeft Michael succesvol samengewerkt met Rini Coolen en John van 't Schip. Dit alles heeft ons overtuigd om met hem in zee te gaan", aldus Nijkamp. Valkanis was bij Melbourne zowel assistent als interim-coach. Ook bij Adelaide United had hij verschillende functies, waaronder die van directeur van de voetbalacademie, coach van het beloftenteam en assistent bij het eerste elftal.

Valkanis prijst zich gelukkig met zijn verhuizing naar Zwolle. "De Eredivisie is één van de mooiste competities in Europa. Ik zie hier voldoende uitdagingen voor me liggen en kijk er naar uit om met deze mooie club het nieuwe seizoen in te gaan. Samen met John en Gert Peter (de Gunst, red.), de spelers en de blauw-witte achterban gaan we ons best doen om met PEC Zwolle de volgende stappen voorwaarts te zetten."