Fortuna-uitblinker speler van het seizoen, ook Ajacied Schuurs valt in de prijzen

Fortuna-uitblinker speler van het seizoen, ook Ajacied Schuurs valt in de prijzen

08-05-2018 19:30
30

Fortuna Sittard-uitblinkers Lisandro Semedo en Perr Schuurs zijn beloond voor hun uitmuntende jaar met de Limburgse club. Aanvaller Semedo is uitgeroepen tot beste speler van het Jupiler League-seizoen, terwijl Schuurs de titel 'grootste talent' ten deel is gevallen. 

Het tweetal beleefde een droomjaar met Fortuna: de club uit Sittard eindigde als tweede in de Jupiler League en dwong daarmee directe promotie naar de Eredivisie af. Semedo was het hele seizoen van onschatbare waarde voor Fortuna. De Portugees scoorde vijftien keer in 37 wedstrijden en was ook regelmatig belangrijk als aangever. 

Schuurs mag zich deze zomer het grootste talent van de Jupiler League noemen. De achttienjarige aanvoerder van Fortuna nam de ploeg op sleeptouw als een ervaren rot en liet daarmee zien klaar te zijn voor een stap hogerop. Vanaf komend seizoen speelt de mandekker bij Ajax, waar hij eind 2017 een contract tekende. 

Mike Snoei, eindverantwoordelijke bij Telstar, is verkozen tot beste trainer van het seizoen in de Jupiler League. Jong Ajax, dat zich tot kampioen kroonde, valt ditmaal buiten de prijzen.