Belangenverstrengeling in EL-finale: Kuipers heeft helemaal niets met Feyenoord

Belangenverstrengeling in EL-finale: "Kuipers heeft helemaal niets met Feyenoord"

08-05-2018 20:59
24

De UEFA hoeft niet bang te zijn dat Björn Kuipers tijdens de Europa League-finale wordt beïnvloed door de Nederlandse belangen, aldus Roelof Luinge. Feyenoord hoopt namelijk dat niet Atlético Madrid, maar Olympique Marseille het Europese toernooi wint.

In dat geval hoeven de Rotterdammers naar alle waarschijnlijkheid geen voorrondes te spelen voor Europa League-plaatsing. Als de Madrileense ploeg de eindstrijd wint moet Feyenoord twee voorrondes spelen. Kuipers, die door de UEFA is aangewezen voor die wedstrijd, zal zich volgens Luinge niet laten beïnvloeden.

"Ze moeten gewoon de beste scheidsrechter voor de finale aanwijzen en dat is Kuipers. Hij heeft het internationaal altijd goed gedaan en hij is mede door zijn team misschien wel de beste Nederlandse arbiter ooit. Dat de schijn van partijdigheid vermeden moet worden, vind ik ook onzin. Kuipers heeft helemaal niets met Feyenoord, hij wil gewoon een zo goed mogelijke prestatie neerzetten", zegt de voormalig arbiter tegen Voetbal International

Jaap Uilenberg, vicevoorzitter van de scheidsrechterscommissie van de UEFA, zegt dat de mogelijke belangenverstrengeling geen onderwerp van gesprek is geweest. "Björn staat er geweldig op, dus het is echt geen issue dat hij niet zou kunnen fluiten, omdat bij winst van Marseille Feyenoord direct is geplaatst voor de Europa League. Daarover is niet eens gesproken. Laten we blij zijn als voetballand en hopen dat dit niet de laatste finale is die Kuipers fluit", aldus Uilenberg.