PSG worstelt met amateurs, maar wint finale en pakt vierde prijs van seizoen

PSG worstelt met amateurs, maar wint finale en pakt vierde prijs van seizoen

08-05-2018 23:10
17

Paris Saint-Germain heeft de vierde prijs van het seizoen in de wacht gesleept. Na het winnen van de competitie, de Franse Super Cup en de Coupe de la Ligue, heeft de club uit Parijs nu ook beslag gelegd op de Coupe de France. Daardoor moest er worden afgerekend met de amateurs van Les Herbiers, maar eenvoudig ging dat niet: 0-2.

Velen hadden een walk-over van PSG verwacht, maar niets bleek minder waar. De Franse voetbaldwerg hield lang stand tegen de grootmacht uit Parijs en mocht ook na de 0-1 nog hopen op een stunt.

De Franse derdeklasser moet komend weekend alle zeilen bijzetten om niet naar de vierde klasse te degraderen. Dat weerhield de ploeg er echter niet van om tegen PSG vol gas te geven. Het aantal meegereisde supporters zag dat Les Herbiers zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Giovani Lo Celso brak namens PSG in de 26e minuut echter de ban met een geplaatst afstandsschot in de verre hoek.

Na de 0-1 leek PSG een makkelijke avond tegemoet te gaan, maar de topclub bleef kansen missen. Daardoor mocht Les Herbiers hopen op een megastunt, maar die kwam er uiteindelijk niet. Een kwartier voor tijd besliste Edinson Cavani de wedstrijd vanaf de penaltystip. De Uruguyaan versierde de strafschop zelf en verzilverde het buitenkansje. Les Herbiers probeerde in de slotfase nog wat terug te doen, maar een doelpunt was de amateurs niet gegund.