'Ajax verrast en polst 'plan B' De Boer voor eventuele terugkeer in Amsterdam'

'Ajax verrast en polst 'plan B' De Boer voor eventuele terugkeer in Amsterdam'

09-05-2018 06:58
115

De kans bestaat dat Frank de Boer weer aan de slag gaat bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf. De ochtendkrant schrijft dat de clubloze trainer is gepolst door Ajax of hij openstaat voor een terugkeer.

De Boer heeft volgens De Telegraaf 'positief' gereageerd op de toenadering van Ajax. De viervoudig kampioen is in beeld als opvolger van Erik ten Hag, die pas sinds de winterstop aan het roer staat in Amsterdam. De directie hoopt overigens dat de rentree van De Boer nog even op zich laat wachten.

Dat zou immers betekenen dat Ten Hag volgend seizoen gaat presteren. Ajax moet er vroeg staan, omdat de club instroomt in de tweede voorronde van de Champions League. Mocht het misgaan, dan kost dat Ten Hag mogelijk de kop en heeft Ajax een plan B met De Boer.

De Telegraaf, dat woensdag ook al uitpakte met nieuws over Matthijs de Ligt, Zakaria Labyad, Dusan Tadic, André Onana en Lisandro Magallán, verwacht dat Ajax 'gezien de gevoeligheid van het onderwerp in alle toonaarden zal ontkennen'. De Boer was de laatste jaren werkzaam bij Internazionale en Crystal Palace, maar dat liep twee keer uit op een fiasco.