'Als hij besluit te vertrekken, is dat ten eerste een forse aderlating voor PSV'

'Als hij besluit te vertrekken, is dat ten eerste een forse aderlating voor PSV'

09-05-2018 07:44
15

Een vertrek van Marcel Brands zou een forse aderlating zijn voor PSV. Dat stelt Toon Gerbrands. De algemeen directeur van PSV is op de hoogte van de buitenlandse belangstelling voor zijn technisch manager.

Everton wordt nadrukkelijk gelinkt aan Brands, die in 2010 neerstreek in Eindhoven. Op korte termijn hakt hij een knoop door over zijn toekomst. "Als Marcel besluit te vertrekken, is dat ten eerste een forse aderlating voor PSV", reageert Gerbrands in Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Maar ook voor mij persoonlijk, omdat ik negen jaar heel goed met hem heb samengewerkt. Aan de andere kant is het ook een heel groot compliment voor Marcel en PSV. Hij heeft een hele goede naam in het buitenland en hij is zonder meer de architect van de technische organisatie, de scouting en de opleiding van PSV."

Brands componeerde de PSV-selectie die de afgelopen vier jaar drie keer kampioen werd. Gerbrands zou een vertrek betreuren, maar gunt het hem wel. "De structuur die hij heeft aangebracht, is goud waard, dat laat hij achter. Het huis staat, er komt alleen een andere bewoner in als Marcel vertrekt. Hij hoeft niet bang te zijn dat het voor ons voelt alsof hij de club en de mensen in de steek laat. Dat is namelijk niet zo, iedereen gunt hem het beste."