Koeman verrast met Oranje-selectie: Elia, Kongolo en Jong Oranje-talenten

Koeman verrast met Oranje-selectie: Elia, Kongolo en Jong Oranje-talenten

09-05-2018 12:37
126

Bondscoach Ronald Koeman heeft 30 spelers opgenomen in de voorselectie voor de oefeninterlands tegen Slowakije en Italië. Terence Kongolo en Eljero Elia hebben van de bondscoach een uitnodiging gekregen.

De meeste spelers zaten er de vorige keer ook al bij, maar Koeman heeft in de nieuwe selectie ook een aantal nieuwe namen opgenomen. Juninho Bacuna (FC Groningen), Justin Bijlow (Feyenoord), Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Teun Koopmeiners en Thomas Ouwejan (AZ) zijn de meest opvallende namen. Of Dumfries aansluit bij de Oranje-selectie, is afhankelijk van de verrichtingen van Heerenveen in de play-offs, zo laat de KNVB weten.

De spelers van Jong Oranje vullen de groep aan en zullen later deze maand op trainingskamp naar Zuid-Amerika gaan. Ook AZ'ers Wout Weghorst, Guus Til en Marco Bizot zijn weer van de partij.

Op 16 en 17 mei is er een trainingsstage op de KNVB Campus. Daar sluiten spelers aan die geen clubverplichtingen meer hebben. Die groep wordt aangevuld met een aantal spelers van Jong Oranje. Op vrijdag 18 mei maakt Koeman de definitieve Oranje-selectie bekend.