Amateurclub verbaasd door PSV en Ajax: Wij moeten alles van de ouders horen

Amateurclub verbaasd door PSV en Ajax: "Wij moeten alles van de ouders horen"

09-05-2018 13:58
63

PSV en Ajax hebben kwaad bloed gezet bij ATC'65. De voetbalvereniging uit Hengelo levert volgend jaar twee jeugdspelers af aan de twee eredivisionisten, maar zowel PSV als Ajax communiceerde daar niet over.

De handelwijze van de Nederlandse topclubs zit Maarten Meijer, technisch coördinator van ATC'65, niet lekker. "Het contact is rechtstreeks via de ouders van de jongens gelopen. Zij hebben een mail of een brief ontvangen met daarin de uitnodiging. Wij moeten alles van de ouders horen", aldus Meijer tegen TC/Tubantia.

De twee jeugdspelers zijn zeven en acht jaar oud en spelen in ATC'65 JO9-1 en JO8-1. Waarschijnlijk zijn PSV en Ajax ze via Jonger Oranje op het spoor gekomen. Die organisatie zet toernooien op in de vakanties waar kinderen aan kunnen deelnemen. Door een samenwerking met twaalf profclubs kan er ook gescout worden.

Meijer vindt het kwalijk dat spelers op jonge leeftijd uit hun sociale omgeving worden gehaald. "De speler die naar Ajax gaat moet er zelfs voor verhuizen op den duur. Het heeft een grote impact op het sociale leven", zegt hij. "Wie zijn wij en wie zijn zij om te bepalen dat iemand van zeven of acht jaar een toptalent is. Het is jammer dat deze gang van zaken niet in samenwerking met de clubs wordt gedaan."