Eredivisie-clubs willen geld zien van FC Twente: Er was geen coulance

Eredivisie-clubs willen geld zien van FC Twente: "Er was geen coulance"

09-05-2018 21:11
98

Clubs uit de Eredivisie kennen geen genade met FC Twente. Aan de schadeloosstelling waar de gedegradeerde Tukkers graag onderuit willen, moet 'gewoon' worden voldaan. Afspraak is afspraak, luidde woensdagavond het statement tijdens een vergadering van de Eredivisie CV. 

Twee jaar geleden wilde Twente een gebaar maken naar collegaclubs op het hoogste niveau. Omdat de formatie uit Enschede jarenlang financieel wanbeleid had gevoerd, zouden andere ploegen gecompenseerd worden met een slordige 1,5 miljoen euro. Nu wil Twente graag van die deal af - maar daar wordt dus een stokje voor gestoken. 

"Ik heb in de laatste vergadering van de Eredivisie CV een beroep gedaan op de compassie van de andere clubbestuurders, maar het heeft niet geholpen", wordt Twente-directeur Erik Velderman geciteerd door het Algemeen Dagblad

"Ik heb ze voorgehouden dat wij door de degradatie minstens 12 miljoen omzet kwijtraken en alle moeite moeten doen om overeind te blijven. Maar er was geen coulance."

Civiele procedure
Twente overweeg vervolgstappen. "Een civiele procedure sluit ik zeker niet uit. Voor FC Twente heeft deze kwestie ook niet de hoogste prioriteit. In het contract staat dat we uitstel van betaling hebben zolang we in de Jupiler League spelen. Ik heb het alleen woensdag aangekaart, omdat het de laatste vergadering van de Eredivisie CV was waarin FC Twente vertegenwoordigd was."

Lees ook: 'Eredivisie-clubs verontwaardigd: FC Twente stuurt brief en weigert te betalen'