'Eredivisie-clubs verontwaardigd: FC Twente stuurt brief en weigert te betalen'

'Eredivisie-clubs verontwaardigd: FC Twente stuurt brief en weigert te betalen'

08-05-2018 07:00
212

FC Twente heeft zich bepaald niet populair gemaakt bij de andere clubs uit de Eredivisie. In een brief heeft de degradant laten weten dat het níet meer wil en gaat voldoen aan de schadeloosstelling die twee jaar geleden is afgesproken. 

De Telegraaf meldt dat dinsdag. Deze week ontvingen de collegaclubs uit de Eredivisie het schrijven uit Enschede. Daarin staat dat Twente van mening is 'dat de compensatieregeling toentertijd onder grote druk tot stand is gekomen, waardoor de rechtsgrond ontbreekt. Om die reden zou de regeling van tafel moeten.'

Toenmalig Twente-directeur Onno Jacobs wilde andere ploegen compenseren voor het financiële wanbeleid in de Grolsch Veste waar de club jarenlang van geprofiteerd had. Andere clubs werden sportief gezien juist benadeeld; door de goede prestaties incasseerde Twente onder meer enorm veel televisiegelden. Uiteindelijk werd afgesproken dat er in totaal 1,4 miljoen euro verdeeld zou worden. 

Dat bedrag zou verspreid over drie seizoenen uitgekeerd moeten worden aan collegaclubs's uit de Eredivisie. De brief van Twente is volgens De Telegraaf heel slecht gevallen. Deze week wordt de beslissing van de degradant besproken tijdens een vergadering van de Eredivisie CV.