Weergaloze Iniesta begeleidt Barcelona naar ruime overwinning

Weergaloze Iniesta begeleidt Barcelona naar ruime overwinning

09-05-2018 21:50
15

Barcelona heeft het thuisduel met Villarreal winnend afgesloten: 5-1. Andrés Iniesta stal de show met enkele weergaloze momenten. De middenvelder, bezig aan zijn laatste weken in Camp Nou, stond aan de basis van twee Catalaanse treffers. Jasper Cillessen stond onder de lat, maar kon de nul niet houden: een van richting veranderd schot in de tweede helft voorkwam dat. Voor de Oranje-goalie was het de eerste keer dit seizoen dat hij namens Barça keepte in de competitie. 

Al na elf minuten was het raak. Na een prachtige solo testte Ousmane Dembelé Villarreal-doelman Sergio Asenjo. Die wist de inzet te keren, maar in de rebound tekende de instormende Phillipe Coutinho de 1-0 aan. Vijf minuten later was Iniesta de regisseur van de tweede Barcelona-goal. Met een piekfijne steekpass vond hij Lucas Digne, die op zijn beurt Paulinho op maat bediende.

Op slag van rust was ook de 3-0 een feit en wederom stond Iniesta aan de basis. De middenvelder ontving de bal van Lionel Messi en stuurde de Argentijn met een weergeloze pass diep, waarna het eenvoudig afronden was voor la Pulga.

In het tweede bedrijf nam Barça wat gas terug en moest het één tegentreffer van Nicola Sansone toestaan, maar dat mocht de Catalaanse pret niet drukken. Het slotakkoord was voor Dembelé, die de 4-1 maakte na fraai voorbereidend werk van Ivan Rakitic. Luttele minuten later schroefde de Fransman de score nog wat verder op: 5-1.