PSV zoekt Arias-opvolger en komt uit in Heerenveen: Ik ga niet in op namen

PSV zoekt Arias-opvolger en komt uit in Heerenveen: "Ik ga niet in op namen"

10-05-2018 06:46
55

PSV overweegt serieus om sc Heerenveen-back Denzel Dumfries aan te trekken, meldt Voetbal International donderdagochtend. De Eindhovenaren verwachten dat Santiago Arias uit het Philips Stadion vertrekt en zien in de Dumfries een geschikte opvolger voor de Colombiaan.

Zaakwaarnemer Santi Kolk erkent dat Dumfries zichzelf in de kijker heeft gespeeld na zijn overtuigende debuutseizoen in Friesland. "Ik ga niet in op namen van clubs. Maar dat er belangstelling is voor Denzel, is duidelijk", aldus de oud-aanvaller van onder meer ADO Den Haag, Vitesse en sc Heerenveen. Kolk benadrukt echter dat zijn cliënt op dit moment niet bezig is met een transfer. "Hij wil met Heerenveen Europees voetbal afdwingen, dat is het enige waar hij zich nu op focust."

Wanneer PSV zich daadwerkelijk meldt in het Abe Lenstra Stadion, lijkt het de portemonnee te moeten trekken voor Dumfries. De back ondertekende een contract tot de zomer van 2021, toen hij afgelopen zomer overkwam van Sparta. Woensdagavond maakte hij de winnende goal voor Heerenveen in het krankzinnige play-offduel met FC Utrecht (4-3).