Of Ajax een goede club voor me zou zijn? Ik weet het niet

"Of Ajax een goede club voor me zou zijn? Ik weet het niet"

10-05-2018 10:18
51

Mason Mount wil niets kwijt over de interesse van Ajax. De Vitesse-middenvelder staat volgens zowel Nederlandse als Engelse media in de belangstelling van de Amsterdammers, maar daar wil hij zelf weinig over zeggen.

"Mijn focus ligt op de laatste wedstrijden, die belangrijk zijn", doelt Mount in gesprek met Voetbal Inside op de play-offs. "We moeten de play-offs winnen. Als het seizoen afgelopen is, zien we wel wat er volgend jaar gaat gebeuren. Mijn focus ligt volledig bij Vitesse. Het is een grote klus voor Vitesse, dus dat is het belangrijkste."

Mount krijgt de vraag of hij Ajax ziet zitten. "Of Ajax een goede club voor me zou zijn? Ik weet het niet. Ik moet eerst het seizoen afmaken. Dan zien we wel wat er daarna gebeurt. Wat de kansen zijn dat ik in Nederland blijf? Ik weet het echt niet. Zoals ik al zei, mijn focus ligt bij Vitesse. Ik weet niet wat er volgend jaar gaat gebeuren, dus dat kan ik niet zeggen."

Mount was woensdag tegen ADO Den Haag goud waard met een hattrick en een assist. "Dit is m'n eerste professionele hattrick", zegt hij tegen de NOS. "Maar toen ik jonger was, heb ik er één of twee gemaakt. Toen mochten we de bal niet houden. Dit is m'n eerste. Dit is een belangrijke wedstrijd die we wilen winnen."