'Van Vitesse naar PSV, een topclub in Nederland. Ik kan het iedereen aanraden'

'Van Vitesse naar PSV, een topclub in Nederland. Ik kan het iedereen aanraden'

10-05-2018 15:12
55

In de Premier League is nog één speelronde te gaan, maar Davy Pröpper kan alvast terugkijken op een uitstekend debuutseizoen. De Oranje-international maakte indruk en handhaafde zich met Brighton & Hove Albion.

Pröpper is zelf ook tevreden. "Ze halen je niet voor niets", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik was bij mijn komst de duurste aankoop van de club ooit (13 miljoen euro, red.). Dan krijg je automatisch vertrouwen. Dat is me ook verteld. Daarom had ik meteen een goed gevoel bij mijn overstap, geloofde erin dat het goed zou uitpakken. Al geef ik toe, de Premier League is wel even wat anders dan de Eredivisie."

Wedden

Meer odds

Veel aanpassingsproblemen had de tienvoudig Oranje-international niet. De laatste jaren kon hij bij PSV al wennen aan het gevraagde niveau. Voor een stap naar het buitenland was het enkele jaren geleden nog veel te vroeg. "Voor iedereen is het anders, maar ik was helemaal niet klaar op mijn negentiende. Ik ging van Vitesse naar PSV, een topclub in Nederland. Dat heeft heel goed uitgepakt. Ik kan het iedereen aanraden."