Rampseizoen bijna compleet voor NEC: enorme afgang bij eerste horde play-offs

10-05-2018 16:22
113

De Eredivisie is verder weg dan ooit voor NEC. De ploeg van trainer Pepijn Lijnders ging donderdag in de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 4-0 de boot in.

NEC stond halverwege het seizoen aan kop in de Jupiler League, maar miste promotie op de laatste speeldag en is nu veroordeeld tot de play-offs. Bij de eerste horde ging de Nijmeegse club echter lelijk onderuit. Emmen maakte het verschil al in de eerste acht minuten.

Jeroen Veldmate zorgde na vijf minuten voor de openingstreffer en amper drie minuten later was het weer raak: Nick Bakker maakte de 2-0. Na een half uur spelen vergrootte Youri Loen het leed van NEC. De Emmen-middenvelder scoorde uit een vrije trap. Saillant detail: Loen is een geboren Nijmegenaar en speelde jarenlang bij NEC.

In de tweede helft kwam NEC iets beter voor de dag, maar een doelpunt zat er niet meer in. Sterker nog, Emmen kwam in de slotfase zelfs nog op 4-0. Glenn Bijl maakte het feestje compleet. Komende zondag is de return in Nijmegen. De winnaar van het tweeluik treft in de finaleronde Sparta of FC Dordrecht.