'Ben vooral trots dat ik aandeel mocht hebben in het kampioenschap van Feyenoord'

'Ben vooral trots dat ik aandeel mocht hebben in het kampioenschap van Feyenoord'

11-05-2018 08:40
13

Eljero Elia hoopt dat Feyenoord volgend seizoen weer kampioen van Nederland wordt. Twee seizoenen geleden wonnen de Rotterdammers de beker, waarna de landstitel in de wacht werd gesleept. Ook dit jaar ging Feyenoord met de beker aan de haal. Een voorbode?

Elia vindt het lastig om te analyseren waarom Feyenoord dit seizoen slecht heeft gepresteerd. "Daar kan ik niet goed over oordelen", legt hij uit in in De Telegraaf. "Ik ben vooral trots dat we het vorig jaar kampioen zijn geworden en dat ik daar een groot aandeel in mocht hebben."

Elia probeert toch een verklaring te vinden. "De nieuwe jongens moeten, denk ik, wennen. Dat is logisch, want dat moest ik ook. In mijn eerste jaar pakten we de beker en het jaar daarna moest ik er staan. Dat lukte. Ook dit jaar won Feyenoord de beker, dus is het komend seizoen weer tijd voor het kampioenschap."

Inmiddels speelt Elia al een aantal jaren constant. Zijn grootste geheim? "Het grootste geheim is heel blijven. Ik heb het geluk nooit zware knieblessures te hebben opgelopen, waardoor ik me nu nog topfit voel. En ervaring is heel belangrijk. Ik weet wat er in welke situatie wordt gevraagd."