Buffon moet vrezen na woedeuitbarsting in duel met Real: UEFA grijpt in

Buffon moet vrezen na woedeuitbarsting in duel met Real: UEFA grijpt in

11-05-2018 18:05
28

Gianluigi Buffon moet vrezen voor een Europese schorsing. De UEFA heeft de Juventus-doelman aangeklaagd vanwege zijn gedrag in de returnwedstrijd tegen Real Madrid in de Champions League. De tuchtcommissie buigt zich over de zaak.

Buffon nam het op 11 april met Juventus op tegen Real Madrid in de kwartfinale van het miljardenbal. In de laatste minuut van het duel kreeg de Koninklijke een cruciale strafschop bij een 0-3 achterstand. Buffon ontstak in woede na de beslissing van de scheidsrechter en kreeg rood. De ingevallen Wojciech Szczęsny wist de inzet van Cristiano Ronaldo niet te keren. Daardoor ging niet Juve, maar Real door naar de halve finale.

Ook na afloop stak Buffon in interviews fel van leer tegen arbiter Michael Oliver. "Het team heeft alles gegeven, maar een mens kan niet op deze manier een droom verwoesten na zo'n ongelooflijke comeback. Dan heb je geen hart, maar een prullenbak in je lichaam", zei hij onder meer over de Engelse leidsman. De UEFA is daar dus niet van gediend en grijpt in. Op 31 mei wordt de uitspraak in de zaak verwacht.