'Vertrek Cillessen steeds waarschijnlijker: aanbiedingen stapelen zich op'

'Vertrek Cillessen steeds waarschijnlijker: aanbiedingen stapelen zich op'

11-05-2018 18:30
40

Jasper Cillessen staat in de belangstelling van diverse teams uit de Primera Division en Europa. De aanbiedingen voor de Nederlandse doelman stapelen zich inmiddels op bij FC Barcelona, meldt AS.

Volgens de Spaanse sportkrant heeft Barça 'een gezegend probleem' onder de lat. Cillessen maakt keer op keer indruk als hij de kans krijgt, maar Marc-André Ter Stegen blijft onomstreden. Veel clubs zien dan ook hun kans schoon, al houden de Catalanen tot dusver vol dat de Oranje-international niet te koop is.

Desondanks lijkt een vertrek steeds waarschijnlijker. De 29-jarige Cillessen ligt nog tot medio 2021 vast en heeft een transferclausule van zestig miljoen euro. Clubs uit Spanje, Engeland en Duitsland (Bayern München) hebben hem op de korrel. Hoewel de oud-Ajacied aangaf gelukkig te zijn in Camp Nou, wil hij meer speeltijd.

AS meent dat de situatie vergelijkbaar is met die van enkele jaren geleden. Toen streden Claudio Bravo en Ter Stegen een aantal seizoenen om een basisplek. De Chileen trok uiteindelijk naar Manchester City. De krant stelt dat het nu steeds moeilijker wordt om Cillessen nog een jaar tweede viool te laten spelen.