'Ajax zet op Ziyech na alle transferlichten op rood; Tadic nog steeds in beeld'

'Ajax zet op Ziyech na alle transferlichten op rood; Tadic nog steeds in beeld'

12-05-2018 07:06
45

Hoewel Matthijs de Ligt via zijn adviseur Mino Raiola een vertrekwens heeft ingediend, wil Ajax hem nog niet kwijt. De Amsterdammers streven ernaar de selectie zo veel mogelijk intact te houden.

Dat heeft trainer Erik ten Hag te horen gekregen van de clubleiding, meldt De Telegraaf. Alleen Hakim Ziyech lijkt een zekere vertrekker. Over de situatie van Justin Kluivert moet nog wel een beslissing worden genomen. Het liefst wil de directie de linksbuiten aan zijn nog een jaar lopende contract houden, maar mogelijk denkt de rvc daar bij een goed bod anders over.

Voor André Onana, David Neres, Frenkie de Jong en dus De Ligt staat het transferlicht op rood. Of de directie gaat bewegen als er bijna niet te weigeren bedragen worden geboden, blijft de vraag. Het plan is evenwel om De Ligt een duo te laten vormen met Lisandro Magallan, voor wie Ajax nog steeds in de markt is.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft de hoop op Dusan Tadic als vervanger van Ziyech nog niet opgegeven. Al wordt de komst van de oud-speler van FC Groningen en FC Twente een stuk lastiger nu Southampton zich zo goed als zeker handhaaft in de Premier League.