Zéér indrukwekkende line-up voor Kuyt-afscheid: tientallen wereldsterren aanwezig

Zéér indrukwekkende line-up voor Kuyt-afscheid: tientallen wereldsterren aanwezig

12-05-2018 11:30
38

De gastenlijst voor de afscheidswedstrijd van Dirk Kuyt mag gerust indrukwekkend genoemd worden. Kuyt, die een jaar geleden met Feyenoord kampioen werd, heeft een karrevracht aan topvoetballers uitgenodigd voor zijn afscheid in De Kuip. 

Drie teams met oud-voetballers en een team met nog actieve voetballers zullen in actie komen tijdens de Dirk Kuyt Testimonial. Op zondag 27 mei speelt Feyenoord eerst een wedstrijd tegen de 'Vrienden van Dirk', meldt Feyenoord. Ronald Koeman zal die middag de leiding hebben over het Feyenoord-team, bestaande uit onder meer Roy Makaay, Salomon Kalou, Lex Immers, Miquel Nelom, Rick Karsdorp, Tonny Vilhena en Steven Berghuis. Het team Vrienden van Dirk zal bestaan uit voormalig spelers van Liverpool en Fenerbahçe, waaronder Steven Gerrard, Xabi Alonso en Raul Meireles. 

In de tweede helft speelt Feyenoord tegen het Nederlands elftal. Het betreft een bijzonder Oranje-team, onder leiding van Louis van Gaal, met spelers als Arjen Robben, Robin van Persie, Memphis Depay, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Edwin van der Sar, Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooy. De huidige selectie van Oranje zal eveneens te gast zijn in De Kuip. 

Ook is er nog een aantal verrassingen geregeld. "Ik weet zeker dat niemand zich gaat vervelen", zegt Kuyt. "Daarvoor gaan er te veel speciale dingen gebeuren. De wedstrijd met drie bijzondere elftallen is natuurlijk de hoofdmoot, maar daar omheen willen we de supporters voortdurend verrassen." Er zijn nog zo'n 9000 tickets beschikbaar.