LIVE-discussie: Labyad opvallende afwezige bij sterk gewijzigd FC Utrecht

LIVE-discussie: Labyad opvallende afwezige bij sterk gewijzigd FC Utrecht

12-05-2018 19:50
9

Zónder de afwezige Zakaria Labyad neemt FC Utrecht het zaterdagavond voor eigen publiek op tegen sc Heerenveen. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong moet een 4-3 achterstand ombuigen om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs. 

Utrecht laat weten dat Labyad in de wedstrijdselectie ontbreekt omdat hij 'te veel last heeft van een blessure'. Het lijkt allemaal erg toevallig: eerder deze week meldde onder meer Voetbal International dat de overstap van de Utrecht-topscorer naar Ajax zo goed als rond is. 

Hoe dan ook moet De Jong het naast Labyad ook zonder Yassin Ayoub stellen. De middenvelder is geschorst vanwege een rode kaart die hij kreeg in Friesland. Naast Ayoub en Labyad ontbreken ook Mateusz Klich en Dario Dumic uit de basis verdwenen. Het kwartet wordt vervangen door Giovanni Troupée, Willem Janssen, Sander van de Streek en Lukas Görtler.

Heerenveen-trainer Jurgen Streppel heeft geen reden gezien om iets te wijzigen aan zijn basiself. De wedstrijd in stadion Galgenwaard begint om 20.45 uur. 

De opstellingen

Utrecht: Jensen, Van der Maarel, Leeuwin, Janssen, Troupée, Klaiber, Strieder, Van de Streek, Emanuelson, Kerk en Görtler

Heerenveen: Hansen, Dumfries, Høegh, Bulthuis, Pierie, Kobayashi, Thorsby, Van Amersfoort, Ghoochannejhad, Veerman en Zeneli