'FC Barcelona verrast: steunpilaar dreigt met interesse en eist beter contract'

'FC Barcelona verrast: steunpilaar dreigt met interesse en eist beter contract'

13-05-2018 07:31
44

Sergio Busquets eist een nieuw en verbeterd contract bij FC Barcelona. Niet zijn zaakwaarnemer, maar de 29-jarige middenvelder zelf heeft dat kenbaar gemaakt bij voorzitter Josep Bartomeu, meldt Diario Sport.

Busquets benadrukt dat als Barça niet aan zijn wensen wil voldoen, hij een lijst kan laten zien met clubs die hem willen vastleggen. De Spaanse international heeft zijn entourage op de hoogte gebracht van het gesprek met Bartomeu. Hij claimt dat de tactiek eerder succesvol is toegepast door teamgenoten. Busquets bezorgt Bartomeu echter kopzorgen. De salariskosten lopen namelijk al uit de hand in Camp Nou.

Bij Barça is bovendien verbaasd gereageerd op de brutale eis. Eind september 2016 tekende de controleur nog een contract tot medio 2021, met de optie voor nog twee seizoenen. Die deal maakte van hem al een van de best betaalde spelers bij de club. Busquets verdient veertien miljoen euro per jaar en daar komt dit seizoen door de landstitel en bekerwinst nog 2,6 miljoen aan bonussen bovenop.

De Catalanen lijken al met al niet van plan om het verzoek van Busquets in te willigen. Tegelijkertijd willen ze een steunpilaar niet wegjagen. Als hij zelf wil vertrekken, is de prijs duidelijk: de middenvelder heeft een transferclausule van tweehonderd miljoen euro.