Rampseizoen voor Nederlandse goalie in Engeland: Deze degradatie hakt er wel in

Rampseizoen voor Nederlandse goalie in Engeland: "Deze degradatie hakt er wel in"

Gepubliceerd: zondag 13 mei 2018 om 10:10zo 13-05-2018 om 10:10

Hij droomde van een terugkeer naar de Premier League, maar komend seizoen is Robbin Ruiter (31) met Sunderland actief op het derde niveau van Engeland. The Black Cats degradeerden dit seizoen kansloos uit het Championship. Een dreun die hard aankomt, vertelt de Nederlandse goalie. 

In augustus signeerde Ruiter een tweejarig contract in Noord-Engeland. "Als je tekent bij een club die net uit de Premier League is gedegradeerd, hoop je het jaar daarop mee te doen om promotie. Dat heeft er geen moment in gezeten. Deze degradatie hakt er wel in", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. 

"Vooral voor de mensen op kantoor. Voetballers en managers zijn passanten, deze mensen leven voor de club. Stel dat zij hun baan kwijtraken... Het enige wat deze club nu kan doen, is zo snel mogelijk terugkeren naar het Championship."

Het debuutseizoen van Ruiter werd óók nog eens vergald door blessures. "En toch is dit een geweldig avontuur. Sunderland is zo'n grote club, daar hebben veel mensen in Nederland geen weet van. Het stadion, de fans, het trainingscomplex. Bovendien heb ik uitwedstrijden gespeeld tegen clubs als Aston Villa en Wolverhampton. Dat is ontzettend gaaf."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws