'Ik kende Vermeer alleen van Ajax. Dat is bij ons niet de meest populaire club'

'Ik kende Vermeer alleen van Ajax. Dat is bij ons niet de meest populaire club'

13-05-2018 10:46
42

Ook wanneer hij komend seizoen géén eerste doelman wordt, blijft Justin Bijlow bij Feyenoord. De twintigjarige keeper, die het de afgelopen weken uitstekend deed onder de Rotterdamse lat, denkt als reservekeeper veel te kunnen leren van collega's Brad Jones en Kenneth Vermeer. 

"Ik heb de mazzel dat ik te maken heb met twee goede keepers die me allebei op hun eigen manier hebben geholpen. Met Kenneth Vermeer had ik vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen een klik", vertelt Bijlow aan Voetbal International. 

"Ik kende hem vooraf alleen van televisie, van Ajax. Dat is bij ons thuis en in heel Rotterdam niet de populairste club, maar in de praktijk bleek hij een wereldgozer. Je weet hoe voetballers tegen keepers kunnen zijn, met dat dollen en plagen. Als ze zoiets bij mij deden – ik was net nieuw in de selectie – nam Kenneth het voor me op."

"Ik vond het jammer dat-ie naar Club Brugge ging. Ook met Brad heb ik een goede band en die is door de jaren heen ook alleen maar hechter geworden", vervolgt de jongeling. "Robin van Persie zei het laatst nog. Voor de bekerfinale tegen AZ stonden we met z’n drieën in de lift. Jullie zijn de enige keepers die ik zo goed met elkaar zie omgaan, zei hij."