Ajax-talent (18) verlaat Amsterdam voor Utrecht: 'Meerdere clubs hadden interesse'

Ajax-talent (18) verlaat Amsterdam voor Utrecht: 'Meerdere clubs hadden interesse'

13-05-2018 13:08
31

Giovanni de la Vega verlaat Ajax voor FC Utrecht. De achttienjarige middenvelder tekent bij de club uit de Domstad een tweejarig contract, met een optie voor nog een derde jaar.

Dat melden FC Utrecht en managementbureau Wasserman zondag. De la Vega speelde het afgelopen seizoen bij Ajax O19 van trainer John Heitinga. "Er waren meerdere clubs die interesse in mij toonden, maar bij FC Utrecht had ik het beste gevoel", reageert hij. "Het is eervol om mijn eerste contract te tekenen en ik hoop het vertrouwen dat de club in mij heeft terug te kunnen betalen."

"Giovanni is een zeer talentvolle, creatieve middenvelder", aldus Utrecht-directeur Jordy Zuidam over De la Vega. "Wij gaan samen met hem aan de slag met het doorontwikkelen van zijn kwaliteiten. We hebben uiteraard alle vertrouwen in een succesvolle en vruchtbare samenwerking met Giovanni."

De la Vega, die ook beschikt over een Chileens paspoort, sluit na de zomerstop aan bij Utrecht O19. Dat laat hoofd opleidingen Jelle Goed weten. "Onze oudste jeugdteam voorzien we met De la Vega van een directe kwaliteitsimpuls. Daarna is het zaak om verder te werken aan een succesvolle doorstroming naar Jong FC Utrecht, met als uiteindelijke doel het halen van het eerste elftal van de club."