Wij nemen vanmiddag een lekker biertje, maar de spelers niet uiteraard

"Wij nemen vanmiddag een lekker biertje, maar de spelers niet uiteraard"

13-05-2018 16:12
19

De Graafschap-trainer Henk de Jong kan zijn geluk niet op na het spectaculaire tweeluik tegen Telstar. Door een 4-2 zege in Doetinchem plaatste De Graafschap zich voor de finale van de play-offs.

"Geweldig, geweldig", stamelt De Jong bij Omroep Gelderland. Hij kon het succes goed gebruiken na zijn tactische mispeer in de heenwedstrijd. Dat werd De Jong aangerekend door de supporters. "Ze waren kritisch deze week. Maar het mooie is dat iedereen er dan bij deze club weer achter gaat staan. Vanmiddag waren ze onze twaalfde, dertiende en veertiende man en dat is mooi. Ik hoop dat het donderdag weer helemaal vol zit. Tot de nok toe."

De Jong vindt dat zijn ploeg terecht naar de finale van de play-offs gaat. "Over twee wedstrijden is dit verdiend. Vandaag waren wij de betere partij, maar we laten ze wel terugkomen", zegt hij. "We nemen vanmiddag een lekker biertje, de spelers niet uiteraard. Die willen graag weer trainen morgen. Daarna gaan we mooi door bij deze prachtige club. Donderdag moeten we weer. We gaan niet om het meedoen, maar willen nu ook echt winnen."

De tegenstander van De Graafschap in de finale van de play-offs is Roda JC of Almere City FC.