'Ik heb een kutwedstrijd gespeeld en de mensen een verschrikkelijke avond gegeven'

'Ik heb een kutwedstrijd gespeeld en de mensen een verschrikkelijke avond gegeven'

13-05-2018 23:16
101

Hidde Jurjus stond zichtbaar aangeslagen de pers te woord na de degradatie van Roda JC. De doelman vindt dat hij voor een groot deel schuldig is aan de degradatie van de Limburgers. Jurjus ging bij de 0-1 van Almere City hopeloos in de fout. Het werd uiteindelijk 1-2.

"Ik zou willen zeggen een beetje verdriet, maar daar zit ik nog niet eens", zegt Jurjus vlak na het einde van de wedstrijd tegen FOX Sports, als hem gevraagd wordt wat hij voelt. "Het is een beetje een nachtmerrie. Dan zeggen ze dat je dat mee moet maken. Ik ben echt een beetje van mijn à propos, omdat dit is iets wat je nooit mee wilt maken. Helemaal de rol die ik daarin speel, dan ga je door een heel diep dal."

Jurjus maakte voorafgaand aan de 0-1 van Silvester van der Water een grote fout, waarmee hij de Jupiler League-club de ultieme kans bood om op voorsprong te komen. "Als we met 0-0 de rust ingaan, wordt het misschien een andere wedstrijd. Je zag niet de Hidde Jurjus die de meeste mensen hopelijk kennen uit mijn goede tijd."

"Ik moet bij mezelf te rade gaan waar het vandaan komt. Ik heb gewoon een slechte pot gespeeld. Je hoopt dat het goed gaat als het belangrijk wordt, want zo heb ik het bij andere clubs altijd ervaren. Dan ga je door een diep dal. Je bent eigenlijk in shock vanwege wat je hebt laten zien vandaag."

"Ik kan hier nu wel staan en dan niet eerlijk zijn, maar dat ben ik wel. Ik heb gewoon een kutwedstrijd gespeeld en de mensen hier een verschrikkelijke avond gegeven. Zo zie ik het nu. Op voetbalgebied is dit het ergste wat je kunt overkomen. Dat is gewoon klote."