Van Zweden is kop van Jut en wordt bedreigd: 'Wij krijgen volledig de schuld'

Van Zweden is kop van Jut en wordt bedreigd: 'Wij krijgen volledig de schuld'

14-05-2018 10:12
35

John van Zweden wordt bedreigd door boze fans van Swansea City. Ze houden hem en andere voormalig mede-eigenaren van de club verantwoordelijk voor de teloorgang van hun club. Zondag degradeerde Swansea uit de Premier League. 

In 2016 verkocht Van Zweden zijn Swansea-aandelen voor miljoenen euro's aan Amerikaanse investeerders. Onder de nieuwe eigenaren ging het bergafwaarts met de club. The Swans verkochten belangrijke spelers en versleten diverse managers. Tijdens de laatste speelronde in de Premier League degradeerde de club uit Wales. Van Zweden, normaal altijd aanwezig bij thuisduel van Swansea, was er ditmaal niet bij. 

"De supporters schuiven het volledig op ons af", zei Van Zweden zondagavond bij Ziggo Sport. "We krijgen volledig de schuld van wat er nu gebeurt. Hoe serieus de bedreigingen zijn? Na afloop van de wedstrijd kreeg ik wat berichten binnen. Er waren behoorlijke rellen buiten het stadion, tégen het oude bestuur."

"Ik heb een vrouw en twee kinderen thuis, dus ik probeer het binnen te perken te houden. Ik heb helaas moeten besluiten om niet naar Swansea te gaan dit weekend."