Coentrão verrast Portugal: verdediger bedankt voor deelname aan WK

Coentrão verrast Portugal: verdediger bedankt voor deelname aan WK

14-05-2018 20:40
21

Fabio Coentrão heeft een verrassende beslissing genomen. Via zijn social media laat de verdediger weten dat hij niet met Portugal mee zal gaan naar het WK, mocht bondscoach Fernando Santos van plan zijn geweest hem te selecteren. Na het toernooi hoopt hij nog wél vaak voor de nationale ploeg uit te komen.

De dertigjarige Coentrão wordt dit seizoen door Real Madrid verhuurd aan Sporting Lissabon. Hij kijkt terug op een teleurstellend jaar en trekt zijn conclusies. "Afgelopen week, na veel te hebben nagedacht, heb ik het nationale team laten weten dat ik na een zwaar seizoen het gevoel heb dat ik niet in staat ben om de ploeg op de juiste manier te vertegenwoordigen op het WK."

"Ik zal mijn land nooit in de steek laten en hoop dat ik in de toekomst nog veel wedstrijden voor Portugal mag spelen. Tot die tijd zal ik er altijd zijn om de ploeg toe te juichen", besluit de 52-voudig international op Facebook. Coentrão miste ook het afgelopen EK al, dat door de Portugezen werd gewonnen. Een dijbeenblessure was daar toen de oorzaak van.