PSV legt 'multifunctionele middenvelder' voor drie seizoenen vast

PSV legt 'multifunctionele middenvelder' voor drie seizoenen vast

14-05-2018 20:55
28

PSV heeft Kees van Lindert voor drie seizoenen vastgelegd. De zestienjarige Hagenaar speelt sinds twee jaar in de jeugd van de landskampioen en signeerde maandag zijn eerste profcontract. Hij wordt omschreven als 'multifunctionele middenvelder', zo is de lezen op de website van PSV

PSV pikte Van Lindert in 2016 op bij ADO Den Haag. Dit seizoen speelde hij in het elftal Onder 16. Ook mocht hij al enkele malen met Onder 17 meedoen en dat elftal haalde dit seizoen de landstitel binnen. Daarnaast kwam hij reeds voor diverse vertegenwoordigende elftallen van Oranje uit. Uit handen van technisch directeur Marcel Brands kreeg hij, na het ondertekenen van zijn contract, het PSV-shirt met rugnummer tien overhandigd.

"In de twee seizoenen dat ik hier nu ben heb ik heel veel geleerd", vertelt Van Lindert over zijn eerste jaren in Eindhoven. Hij merkte al snel een duidelijk verschil met ADO. "Het niveau bij PSV is toch iets hoger dan ik gewend was en ik heb het hier ook erg naar mijn zin. Dit is een heel mooi moment."